Utfordringer med trykk på mørke/ kulørte kulepenner

14 01 2019

Ved trykk på mørke eller sorte penner kan det være utfordringer med å treffe med riktige logofarger, slik at resultatet blir pen og som forventet. Både ved silketrykk og digitaltrykk er selve trykkfargen/ ganske transparent.  Den er beregnet for blanding med andre farger, trykket på hvit bakgrunn. Trykkfargen slipper da gjennom lys.  Noen trykkfarger er mer opake/ lystette enn andre; for eksempel sort, hvit og metallicfarger.  Sort logo/ tekst på en gul penn går derfor meget bra.  Omvendt; gul logo på sort penn kan by på utfordringer.

Løsningen er å trykke dobbelt; først et trykk med hvit farge og deretter ett trykk med den ønskede fargen. Dette gjør at trykkkostnaden ved for eksempel gul, rød eller grønn logo på sort penn er noe høyere enn omvendt. På bildet under her ser du øverst hvordan gult trykk alene på sort penn fremstår. Og nederst når den samme gulfargen er trykket over hvit trykk.

 
Hvis man ønsker hvit logo på sort eller mørk/ kulørt penn, så anbefaler vi også dobbelt trykk. Selv om den hvite fargen er ganske opak sammenlignet med andre farger, er kontrasten mellom hvit og sort såpass stor at dobbelt-hvitt trykk gir mye lysere og penere resultat enn enkelt-hvitt trykk.  Det som imidlertid fungerer veldig bra på kulørte penner er sølv metallic (eller gull metallic). Lys sølv metallic farge er ganske lystett og gir et pent avtrykk, også ved små detaljer som liten tekst, tynne linjer osv.

Silketrykket sølv metallic på sort penn gir pent og lystett resultat. Bildene er fra samme kulepenn/ trykk, til høyre i mikroskop.

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: