Skilt til bymøbler i Haugesund sentrum

18 01 2023

I løpet av høsten 2022 har Lions Club Haugesund finansiert oppgradering av parkbenkene i Haugesund sentrum. Tidligere har de malte trespilene i benkene flasset og trukket til seg fuktighet, skitt, fugleavføring og med tiden råte. Etter saken med de lite publikumsvennlige benkene i Haraldsgaten tok av i lokalmedia valgte Lions Club Haugesund å skjære gjennom diskusjonen mellom sentrumsforeningene, butikkeiere og kommunen. De tilbød seg å fikse benkene og ta kostnaden med oppgraderingen med egne innsamlede midler. Utfordringen var å finne tiltalende og -så langt som mulig- vedlikeholdsfrie løsninger for spilene til benkene. Løsningen ble nye benkespiler av royalimpregnert furu, en løsning som bør holde i ganske mange år i det fuktige vestlandsklimaet.

Vi i Tonjer Media ble koblet inn med forespørsel om å finne en god løsning for en litt diskret kreditering -eller logomerking om man vil- av benkene. Da var det viktig at løsningen ble minst like holdbar som treverket. Påvirkning fra vær, vind, sol (falming) og annen slitasje var nå en ting, men det var også et poeng å redusere faren for at klesplagg hekter seg opp eller at noen begynner å pirke i profileringen. Budskapet var Lions-logoen i ca 4-5 cm på en av ryggspilene på benkene.

En av de aktuelle løsningene var lasergraverte stålskilt. Disse kan leveres i inntil 2 mm tykkelse i syrefast rustfri stål (AISI 316-kvalitet). Se tidligere bloggpost om stålskilt her >>>. Denne skilttypen er meget velegnet for permanent utendørs bruk her på vestlandet. Vi har tidligere levert slike skilt til samme lionsklubb for bruk på granittbord ved rasteplasser langs turstien rundt Eivindsvannet. Et prosjekt som også var sponset av Lions Club Haugesund. Lasergraverte stålskilt er godt egnet for ordre på ca 5 – 50 skilt, men kan bli noe kostbar løsning ved større antall/ formater i forhold til alternativene.

Stålskilt med lasergravert logo

En annen mulighet var å lasergravere logoen direkte i treet. Dette gir en diskre og stilig branding uten bruk av eksterne materialer. Logoen brennes inn i treverket direkte.

Lasergravert logo direkte i treverket.

En tredje mulighet som ble vurdert var formpressede aluminiumsskilt. Disse har eksklusiv 3D logoform, men kan fremstå som litt tynne i godset til røff bruk utendørs over mange år. Løsningen er nok best egnet for innvendig bruk, som dekor-skilt.

Formpressede dekorskilt

Løsningen som ble valgt var silketrykkede aluminiums-skilt. Det er da brukt 2 mm børstet aluminium som er silketrykket i 4 spotfarger og deretter påført et lag med klarlakk. Silketrykkmetoden gir klare og sterke farger. Hver farge trykkes for seg. Det er montert ett skilt i en innfreset felt i ryggen på på hver benk.

Silketrykkede aluminiumsskilt fra Tonjer Media montert på parkbenk i Haugesund

Benkene i Haugesund Sentrum med nye spiler (2022)

Du finner mer om våre skiltprodukter her >>>>

Vi takker for oppdraget og ønsker Lions Club Haugesund og alle som brenner for sentrum lykke til med den flotte fornyelsen av de nærmere 50 benkene i Haraldsgaten.

Jahn


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: