Nye websider prøvekjøres

15 05 2014

For omtrent ett år siden startet vi prosjektet med å utvikle nye websider for Tonjer Media. De «gamle» sidene var snart ti år og bygget rundt en FrontPage løsning som vi vedlikeholdt og oppdaterte selv. Både funksjonalitet i forhold til nye plattformer/ skjermstørrelser, innhold og design var etterhvert foreldet. Noe drastisk måtte gjøres. Det var to begrensninger; A: Prosjektet ville uansett hvordan man gjorde det kreve betydelig innsats fra meg og/ eller andre her på huset som i utgangspunktet har full dag fra før av. Alt av innhold, dvs. produktinformasjon, trykkmuligheter, priskalkulering og tildels billedbruk måtte nødvendigvis kommer fra oss. B: Vi kunne ikke bruke 500 000 – 1 mill på prosjektet. Uten at det ble kringkastet så jeg for meg 100 – 200 000 kroner på prosjektet + en god del bruk av interne timer som ville gå ut over andre prosjekter.

booksJeg hadde samtaler med flere mulige samarbeidspartnere på utvikling, og rundt mai 2013 besluttet vi å gå for en WordPress løsning med et «kjøpt» standard-tema som vi modifiserer til vårt bruk. Sentralt i denne prosessen sto Eirik Opedal/Carbon14 as, som alltid har gitt gode råd og tidligere deltatt i design og utforming av noen av våre trykksaker. Idrift Web as sto for det tekniske oppsettet. Så for meg var det da bare å gå i gang med WordPress og lese meg opp. Første trinn var å etablere denne bloggen for å få litt kjennskap til WordPress.

Gjennom sommeren 2013 bygget vi grunnstrukturen og avdeling for flagg og bannerprodukter. Litt av vår utfordring er at vi favner mange ulike produktgrupper innen markedsføring og reklame. Websidene kunne fort blir komplekse og uoversiktelige. Skulle vi ha helt separate websider dedikert til for eksempel lightere/ fyrprodukter, stempler, selvklebende, penner osv? Stempelnorge-sidene våre Eller skulle vi integrere alle produkter i en samlet «nettbutikk» med handlevognsløsning? Ikke lett det heller, med de utallige parametre, trykkmuligheter, opsjoner og kombinasjoner av egenskaper som man for eksempel finner innenfor klistremerker/ etiketter. Det er ikke akkurat slips fra lager vi selger…  Nok om det; flagg/ banner avdelingen gikk  «på lufta» i august. Og etter å ha lest meg litt opp og fått noe erfaring med WordPress, laget vi helt separate nye sider for stempelprodukter under domenet http://www.stempelnorge.no som ble lagt på Domeneshop sine servere. Og det fungerte fint.

Men til slutt valgte vi likevel å gå for en felles portal til alle våre avdelinger, eller produktområder om du vil….  Dog valgte vi en løsning hvor en del andre elementer er avdelingsavhengige. Går man til «Kulepenner», ser man en dedikert «Kulepenn»-heading øverst, hovedmenyen oppe dreier seg om penner, og «Aktuelt»-menyen nede til venstre likeså. Poenget er at; hvis brukeren er på jakt etter reklamepenner, trenger man ikke å se priskalkulator for klistremerke eller tips og råd om flaggbruk. Denne dedikasjonen ble satt opp av vår indiske samarbeidsparter Alakmalak, som jeg brukte på mer komplekse tekniske ting underveis i utviklingen. Så når strukturen dermed var klar, var det bar å rulle ut produkter med oppdaterte produktinformasjon, nye bilder og pristabeller. Det var et poeng å gjøre produktene enkle å vurdere for dem som vil ha et kjapt overblikk, men samtidig utfyllende for dem som ville gå i dybden i tekniske muligheter/ trykk/ opsjoner eller varianter. Jeg valgte en løsning med «tabber» på produktsidene, men all informasjonen tok ganske mye tid å etablere og eksponere. Dermed gikk resten av høsten og vinteren.

nye websider for Tonjer Media 10. februar i år flyttet vi ved hjelp av Idrift Web hele web-siten live til vårt nye webhotell på Domeneshop, og «gikk live». Og de siste tre månedene har vært brukt til testing, erfaringshøsting og småjusteringer, og for min del; få litt avstand til prosjektet. Det som gjenstår nå er oppdatering av endel produkter under «Profil»-avdelingen, fortløpende småjusteringer/ korrigeringer og en ny evaluering av det samlede design- og grafisk utforming. Så har vi også en plugin-konflikt som gjør at billedgalleriene ikke alltid fungerer som de skal.  Og slike ting må bare fikses.

Et webprosjekt blir aldri ferdig sies det, det er nok riktig. Vedlikehold, korrigeringer og fornyelse er en stadig prosess. Søkemotoroptimalisering likeså. Men vi må sette oss mål hvor delprosjekteter avsluttes, eller i det minste parkeres.   Mine neste delmål skal være i boks innen utgangen av sommeren!

Har du forresten tatt en titt på våre sider http://tonjer.no?  Velkommen med innspill, feilrettelser eller forslag til forbedringer eller endringer.

Takk til Magnar K. som første gang for noen år siden, med rette, sa; «WordPress, merk deg navnet, Jahn, dette kommer til å bli stort», takk til Irina og Sonja her på huset som ha bidratt med billedbehandling, korrekturlesing og innspill. Og ikke minst takk til Eirik O. (Carbon 14) , Paul (Alakmalak) og Kenneth og Magnus (Idrift Web).

Jahn T.

 

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: