Selvklebende pakke -suksessprodukt fra nittitallet

1 02 2014

I kategorien TM-nostalgi har jeg i dag funnet fram en DM på selvklebende pakke fra rundt 1996. dette var et produkt jeg tror vi «fant opp» i 1995.   Flere størrelser av gode klistremerker til altmulig bruk i småbedrifter ble en stor suksess.  Ideen om å levere dette i en koffert ble stjålet fra en leverandør i Tyskland som leveret «pakkeløsninger» på penner og lightere i ryggsekker.  Kombinert emballasje og tilgift.  På denne tiden var uadressert reklame til handlende og kontorer med Posten rimelig.  Jeg tror et A4 ark kostet rundt 50 øre, og vi hadde kampanjer som dekket hele landet.  Produktet ble en stor suksess og vi solgte hundresvis av «kofferter»  i året på denne tiden.

Den tosidige «flyeren» var i utgangspunktet egenprodusert lokalt, dvs. grafisk utformet med hjelp av JA!BC og trykket på HBO.  Men for å perfeksjonere designet og optimalisere responsen prøvde vi en gang å bruke et såkalt profesjonelt reklamebyrå i Oslo som hadde spesialisert seg på DM.  Resultatet ser du her.  Jeg tror ikke DM-Huset as i Oslo tildelte oss det beste «teamet» til denne oppgaven, liten fillekunde som vi var. Klikk på bildene under, så får du brosjyren forstørret.

S-C280-14013114370_0001 S-C280-14013114370_0002

Men noen gode innspill og poenger fikk vi da… Kupong-del (enkelt å bestille…), hurtigsvarspremie, fokus på «trygghet» (garantier og personifisering av oss ansatt) og kort leveringstid er også idag viktige elementer i postordre og netthandel.

«Selvklebende pakke» eller «stor pakke» som den også nå kalles selger fortsatt bra, om enn ikke like mye som for 10-15 år siden. Plastkofferten er for lengst byttet ut med en mer passende kartong-versjon. Og Posten har ved stadige ny pris-strukturer og portoøkninger  ekskludert seg selv som kanal for denne DMen.  Men mange gamle kunder spør fortsatt etter koffert-løsningen vår.


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s




%d bloggere liker dette: