Nye digitaltrykkemaskiner

8 06 2022

Denne våren har vi fornyet digitaltrykkeparken i Tonjer Media. Vår to gamle Roland XR-640 som var fra henholdsvis 2013 og 2014 hadde begynt å få utfordringer med skriverhodene. Og selv om XR-640 har vært virkelig gode «arbeidshester» med lite trøbbel opp gjennom årene, tilsa alderen på 8 – 9 år at et kostbar bytte til nye skrivehoder kanskje ikke var det riktige.

Valget falt på Roland TrueVIS VG2-640. Dette er i prinsippet samme type «plott & cut» digitaltrykkemaskiner som vi har hatt før, men noen generasjoner nyere. Begge er satt opp med samme blekkonfigurasjon; orange, grønn, light-black, i tillegg til de vanlig CMYK. Det nye er da at ren orange og grønn blekkfarge erstatter light-magenta og light-cyan som vi hadde tidligere. Det gir større spillerom for å treffe skarpe og gode orange og grønne fargenyanser, uten at vi mister så mye på magenta/cyan-siden. Blekket er også noen generasjoner nyere, dog det er fortsatt eco-solvent men har raskere tørketid. Dette bedrer produktiviteten ved at ren tørketid mellom trykk og konturskjæring går ned, samt at herdetid før eventuell laminering går reduseres.

Den siste Roland-maskinen fikk vi satt opp nå i mai 2022.

En annen ting er at vi nå kjører de fleste ordre på 900 x 600 dpi oppløsning med samme eller bedre resultat og detaljer enn vi tidligere fikk på 900 x 900 dpi på de gamle maskinene. Det gir også tidsbesparelse. Noen få jobber, ofte små merker med veldig liten/negativ tekst trykkes fortsatt med høyeste oppløsning og redusert trykkehastighet for å oppnå optimal kvalitet.

En av de gamle XR-maskinene er fortsatt i drift som rene skjæreplotter for tekst/ dekor til vindusdekorer, båtnavn etc.

Produksjonsansvarlig Terje Hansen med de to nye digitaltrykkemaskinene.


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: