Trykk dine egne etiketter – Brother VC500W

1 08 2019

Noen kunder har behov for et lite antall etiketter, og gjerne å printe dem ut «der og da». Kanskje med påført vekt, best før-dato, pris, batchnummer, strekkoder, deltagernavn, hyllenummer eller annen variabel tekst. Vi har nå løsningen også for deg som vil lage etikettene selv. For under to tusen kroner kan du fikse dette på egen hånd; og vi kan levere deg etikettmaskinen, etikettruller og også hjelpe deg med grafisk utforming av dine etiketter.

Brother VC500W er veldig liten og enkel skriver, ca 11 x 11 x 10 cm og veier kun 660 gram. Den skriver ut selvklebende plastetiketter i fullfarge i bredde på enten 9, 12, 19 25 eller 50 millimeter og med valgfri lengde. Maskinen er rimelig og veldig enkel i bruk.  Men rullene er noe kostbare i bruk, så dette er ikke løsningen for deg som trenger 5000 etiketter til det nye produktet du får inn neste måned. Fordelen er imidlertid at du slipper å tenke på blekk, toner, fargebånd eller inntørkede dyser, innstilling av skjæring etc.  Her går det meste automatisk. Systemet benytter den revolusjonerende Zink Zero-Ink printing tecnology. En slags direkte termisk trykkmetode. Alt ligger i rullene. det eneste du trenger å gjøre er å kjøre en rensekassett en gang innimellom.

I esken følger det også med 240 V nettadapter/ strømledning, USB-kabel, 1 taperull bredde 25 mm/ lengde 5 meter,1 rensekassett samt hurtigstartsguide. Maskinen er kompatibel med PC og Mac samt smarttelefoner/ nettbrett ved hjelp av WiFi.

Enklest er det å koble den til din datamaskin via USB og installere design og utskriftsprogrammet Brother P-Touch Editor som er en kostnadsfri programvare for etikettdesign tilpasset denne maskinen. Du kan også skrive ut fra mobile enheter ved å laste ned gratisappen Brother Color Label Editor, eller via AirPrint.  Brother P-Touch Editor er enkelt i bruk, men har også støtte for mer avanserte funksjoner fletting av variable data fra database, strekkoder, import av bilder og logoer osv.  I vår test slet vi litt med oppsett i hjemmets WiFi nett for å kunne skrive ut fra Iphone. Men med PC og USB-kabel gikk det som en drøm. P-Touch Editor er enkelt i bruk, men du kan like gjerne designe dine etiketter i ditt favoritt-design-program og importere dem til P-Touch Editor for utskrift. 
  

Kassettene inneholder «alt» av forbruksmateriell.

Så hvordan er kvaliteten på selve klistremerkene? Min konklusjon er at dette vil fungere helt perfekt i mange tilfeller men ikke overalt. Utskriften går noe tregt; omtrent 0,8 mm i sekundet, og oppløsningen er på 313 dpi. Det lages frontsliss i merkets kant, slik at det er lett å ta av bakpapiret når du skal bruke etiketten. Og kapping i lengderetningen foregår enkelt med et sveip med fingeren ove panelet. Oppløsningen på fargebilder (313 dpi) er absolutt god nok, men jeg sitter med et inntrykk av at punktgrafikkbilder har litt for mye rødskjær i seg. Forøvrig blir motivet skarpt og greit.

Jeg har testet etikettene i fryseboks, kjøleskap, i oppvaskmaskin og utendørs og for å si det med en gang; dette er ikke etiketter som fungerer i ekstreme omgivelser. Kulde skal gå fint, såfremt merket monteres på riktig måte på i romtemperatur. Navnemerker på matboksen i oppvaskmaskinen kan du glemme. Permanent merking utendørs er heller ikke bra. Hva sitter vi igjen med da? Merking av lagerhyller, til kontor bruk, visse former for emballasje, korttidsbruk som dagspass, navnemerker/ ID kort osv. Fordelen ligger først og fremst i fleksibilteten til å skrive ut budskap med variabel tekst/ nummer eller lignende der og da. Og det uten å tenke på toner/blekk/ fargebånd eller lagerhold av forhåndstrykkede etiketter.
Alle vet at rimelige printere ofte har høye kostnader på forbruksmateriell. Slik er det også her. En etikett på 40 x 19 millimeter vil kommer på i underkant av 3 kroner. Og en etikett på 10 x 5 cm vil koste litt over 9 kroner. Men da må du huske at du også har en ganske lav «investering» i maskinen og ingen ekstra utlegg for blekk, toner eller fargebånd. For mange brukere som ikke skal printe ut kvadratmetervis av etiketter og trenger fleksibiliteten så vil dette være rette løsningen. Du kan også leie vår grafiker på timebasis til å lage en mal for din etikett. Og vi kan gi deg råd om dette er noe for deg, eller om det blir gunstigere at vi trykker etikettene for deg.    
Jahn T.        
                    
     
    

 

 

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: