Nå er varmen kommet

27 02 2014
Maks effekt 11 kW pr stk!

Maks effekt 11 kW pr stk!

Da har vi omsider fått på plass to stykk nye luft-til-luft varmepumper i det såkalt «showroomet» her i Reklamegaarden. Valget falt denne gang på to stk Toshiba Super Digital Inverter 804  levert og montert av Kalland as.  Disse to leverer  en varmeffekt på nominelt 2 x 8 kW (maks effekt 2 x 11 kW),og erstatter to 2 gamle  Daikin pumper som tok kveld med få ukers mellomrom tidligere i vinter.  Den eldste hadde slitt i 18 år, men den andre var bare seks år.  Ryker et hovedkort etter så kort tid og nytt koster «en halv ny maskin», så må vi åpne opp for andre merker. «Uflaks» skal koste, også for Daikin.

Energikostnader årlig fra 2000 til 2013

Energikostnader årlig fra 2000 til 2013

For fire år siden gikk vi også over til luft-til-vann varmepumpe på sentralfyringsanlegget vårt, til erstatning for elektrokjele og oljefyr. Sentralanlegget fra 1957 leverer vannbåren varme til gulv i underetasjen og radiatorer i gamle delen av bygget, men ikke nok til å forsyne hele bygningen på de kaldeste dagene.

Tilsammen har vi nå brukt over 200 000 kroner de siste årene på nye varmepumper uten å sløst bort tid på søknadsbyråkratiet hos Enova i Trondheim.  Og det virker på driftskostnadene. I fjor 2013 bokførte vi energiutgifter på 32 600 kr for hele Reklamegaarden, mens det tidligere år var vanlig med mellom 60 og 80 000 i årlige kostnader på strøm og olje.  Så det er godt å se at vi får noe igjen! Men nå kommer jo våren.

Kalland i sving på taket!

Kalland i sving på taket!


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: