Tips og råd om bruk av reklameflagg

12 06 2013

Tips og råd om bruk av reklameflagg

• Bruk reklameflagg til å forsterke bedriftens/ bygningens/ forretningens   profil, samt eksponere liv, røre og aktivitet.  Bruk farger og enkle   logoelementer.  Ikke mye tekst.  Glem telefonnummer og webadresse   og åpningstider; da kjøper du heller skilt!

• Ikke bekymre deg for at trykket er speilvendt på den ene siden.  Logo,   elementer og enkelt tekst oppfattes like fullt.

flagg-1• Stående format/ smale flagg anbefales   til daglig bruk da de har mange fordeler;   slitasjen på flaggene er mindre og det   skal mindre vind til for at flagget blafrer   og viser frem din logo.

• Hvor stort skal flagget være i forhdol til stangen?   Vår tommelfing-   regel er:  Lengste retning på flagget mellom 1/3 og 1/4 av stangens   lengde.  F. eks. stang 6 meter: flagg 150 x 100 cm.  Stang 7-8 meter:   flagg 200 x 120 cm.   Stang 9-10 meter: flagg 240 x 150 cm.  Stang   11-12 meter: flagg 300 x 180 cm.  Se forøvrig illustrasjoner side 6-7.

• Vurder også flaggbruk og størrelser i forhold til bygningsmasse,   arkiketkur og topografi.  Tenk helhet og visuell estetikk i forhold til   uterommet du skal bruke flagg i.   Sjekk lokaler vedtekter i forhold til   reklame/ plan-. og bygningsloven.

• Unngå flaggjungel med all slags forskjellige flaggstørrelser og ulike   farger og logoer fra alle dine leverandører.  Det virker rotete.   Får du   flagg fra leverandører, så kjør heller periodevise «kampanjer» med like   flagg i alle stengene, og bytt ut «budskapet» f.eks. månedlig.

• Nye flagg bør heises i pent vær de første gangene for å stabilisere   materialer og sømmer.

• Våte/ fuktige flagg bør tørkes for det legges sammen og pakkes ned.

flagg-deffekte• Skadde og slitte flagg må ned!   Reparer eller erstatt med nye flagg.   Naken flaggstang er bedre enn   sønderslitte flagg!

• Hvit flaggduk blir grålig/ «skittenhvit» etter en tids bruk utendørs grunnet   påvirkning fra omgivelser og miljø og (sur) nedbør.  Dette lar seg sjeldent   vaske bort.  Erstatt eventuelt med nye flagg.

• Husk flagg varer ikke evig.  Beregn regelmessig utskifting.  Typisk forbruk   er 3 – 4 flagg pr. stang pr. sesong, avhengig av værforholdene på stedet   og flaggets størrelse.   Ta dem gjerne ned i vintersesongen og på dager   med kraftig vind.

flaggstørrelser-eksempler


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: